fbpx

Chcete se dozvědět víc? Zavolejte nám: +420 792 323 220

Blog

Jak probíhaly naše workshopy programování pro děti a teenagery


7 minut čtení

Programování nemusí být nuda. V rámci našich workshopů jsme dětem ukázali, že programování může být velká zábava a hlavně velký přínos do budoucna v mnoha oblastech života.

Na našich on-line workshopech programování zdarma se o tom mohly přesvědčit děti ve věkovém rozmezí 7 až 18 let.

Pojďte se s námi podívat na to, jak workshopy uskutečněné na přelomu září a října proběhly a jaké další aktivity pro tento kalendářní rok naše škola programování Coding Giants připravuje.

Proběhlé workshopy programování

Jednotným tématem workshopů byla kyberbezpečnost, která, jak všichni víme, je v dnešní době velice důležitá. Jedná se zároveň o velmi poptávanou dovednost - kdo se orientuje v kyberbezpečnosti, nebude mít o práci nouzi.

Naše workshopy jsou vždy, stejně jako naše semestrální prezenční i online  kurzy, uzpůsobené věku studentů, což umožňuje lépe upoutat jejich pozornost. Z toho důvodu byly workshopy z hlediska náročnosti a obsahu rozděleny do tří skupin, a to pro děti od 7 do 9 let, pro děti od 10 do 12 let a pro teenagery od 13 do 18 let.

Všechny workshopy, stejně jako všechny naše ostatní kurzy, vedli profesionální programátoři s mnohaletou praxí.

Díky workshopům si mohly děti bezplatně vyzkoušet, zda je programování baví. Na základě toho se mohou rodiče rozhodnout, zda přihlásit děti do placených online semestrálních kurzů  nebo i do prezenčních kurzů.

Podle reakcí dětí i rodičů se workshopy vydařily na jedničku a děti z nich byly nadšené. Dělalo nám radost vidět, že jsme vše připravili správně, aby se nikdo nenudil.

Pojďte si nyní přečíst pár informací o jednotlivých workshopech.

Workshop pro děti od 7 do 9 let

Ve workshopu pro nejmladší měly děti za úkol ubránit superpočítač před napadením hackerů.

Principem této jednoduché hry bylo ochránit různé části počítače pomocí klikání myší na postavu hackera a eliminovat jeho pokusy o zničení superpočítače.

Našim cílem bylo ukázat dětem prostředí Scratch, které lze využít k naprogramování vlastní počítačové hry.

Děti mohly zjistit, jak rychlé mají reflexy, jelikož útoky hackerů byly rychlé a překvapivé. Cílem bylo získat co nejvíce bodů a porazit všechny hackery, kteří si dělají zálusk na superpočítač. Přitom bylo třeba dávat pozor na to, aby nebyla zničena žádná část našeho superpočítače.

Myslíte, že by pro Vaše děti mohly být podobné kurzy zajímavé? Přihlášení na naše semestrální kurzy najdete zde:  Semestrální kurzy programování.

Workshop pro děti od 10 do 12 let

V tomto workshopu se děti učily základy programování v prostředí Scratch. Platforma Scratch je intuitivní a jako stvořená pro první krůčky ve světě programování.

I v tomto workshopu jsme především chtěli dětem ukázat, že programování je zábavné. Proto jsme použili velmi oblíbené hry Minecraft, Fortnite a Roblox, které hodně dětí dobře zná.

Děti si mohly vytvořit jednoduchou hru, kde se dozvěděly, co znamená Black hat hacker a proč se musí proti nim chránit. Cílem jejich snažení bylo pomocí digitální zbraně zlikvidovat nepřátele a ubránit počítačové hry Minecraft, Fortnite a Roblox před kybernetickými útoky.

Během lekce se děti učily především psát program krok za krokem. Své výsledky si mohly prohlédnout, dokonce se jimi mohly i pochlubit svým kamarádům.

Scénáře programu byly prezentovány vizuální formou, kde bloky v různých barvách představovaly různé funkce. Výsledný program děti vytvořily uspořádáním bloků do určitých konfigurací.

Workshop pro teenagery od 13 do 18 let

Máte dobře zabezpečený profil na sociálních sítích? Víte, jak dlouho trvá hacknout heslo, které má několik znaků? Přesně tohle se mohli teenageři naučit v našem bezplatném workshopu.

Úkolem bylo vytvořit generátor silných hesel, které mohou děti použít pro zabezpečení svých profilů nebo přístupů do aplikací.

Programovacím jazykem v tomto semináři byl již pokročilejší jazyk C#, takže se studenti mohli cítit jako profesionální programátoři, i když obsah workshopu byl samozřejmě přizpůsoben tomu, aby bavil a byl přínosný i pro naprosté začátečníky. Studenti se tak mohli především seznámit s naprostými základy a naučit se principy tvorby základních skriptů, které se jim budou hodit při dalším programátorském vzdělávání.

Přihlásit Vaše děti do našich semestrálních kurzů programování můžete zde: Semestrální kurzy programování.

Zaujaly Vás workshopy? Přihlaste své děti do semestrálních kurzů!

Bezplatné workshopy jsme vytvořili,  aby si děti mohly vyzkoušet naše kurzy před registrací na celý semestr.

Snažíme se neustále rozšiřovat nabídku o nové kurzy tak, aby si každý našel to své a rozvíjel se v oblasti, která ho zajímá. Naše semestrální kurzy jsou pro děti a teenagery od 7 do 18 let. Našimi lektory jsou pouze profesionální programátoři, které učení programování baví a kteří dokážou kurzy podat zábavnou formou. Kurzy probíhají v prezenční i online podobě.

Přihlaste své děti do naší školy programování a naprogramujte jim budoucnost. Pro více informací sledujte náš Facebook, kde naleznete všechny novinky, které pro Vás chystáme.


Předchozí Další

User Rating: 5 / 5

Hodnocení článku

Programowanie dla dzieci Scratch
Blog

Programování ve Scratch - vyplatí se to?

Výuka programování je vynikající způsob, jak rozvíjet analytické schopnosti dětí. Pro budoucí kariéru našich dětí má zásadní význam. V...

Číst
Historie umělé inteligence v kostce
Blog

Historie umělé inteligence v kostce

Málokdo to ví, ale termín „umělá inteligence” vznikl už v 50. letech minulého století. V té době se však veškerý výzkum umělé...

Číst